Grote finale

In de Grote Finale spelen de nummer 1 t/m 5 van de maandag Winnaarspoule en de nummer 1 t/m 3 van de dinsdag Winnaarspoule. Dit gebeurt volgens het volgende schema:

Maandag 28 mei
No. 1 maandag winnaarspoule - No. 5 maandag winnaarspoule
No. 2 maandag winnaarspoule - No. 3 dinsdag winnaarspoule
No. 3 maandag winnaarspoule - No. 2 dinsdag winnaarspoule
No. 4 maandag winnaarspoule - No. 1 dinsdag winnaarspoule

Maandag 4 of dinsdag 5 juni
No. 5 maandag winnaarspoule - No. 1 maandag winnaarspoule
No. 3 dinsdag winnaarspoule - No. 2 maandag winnaarspoule
No. 2 dinsdag winnaarspoule - No. 3 maandag winnaarspoule
No. 1 dinsdag winnaarspoule - No. 4 maandag winnaarspoule

Indien het i.v.m. het aantal beschikbare banen in een speelgelegenheid nodig zijn, dan kunnen er wedstrijden omgedraaid worden.

Best-of-the-Rest

De nummers 6 t/m 9 van de maandag winnaarspoule, de nummers 4 t/m 6  van de dinsdag Winnaarspoule en de nummers 1 t/m 6 van de dinsdag Funpoule plaatsen zich voor deze play-offs. Dat zijn in totaal 13 teams.

Eerst wordt er op basis van loting een 'voorronde' gespeeld. Deze vindt plaats op maandag 21 en dinsdag 22 mei.
3 teams hebben dan een bye en de andere 10 teams maken in 1 wedstrijd uit wie er samen met de 3 'bye'-teams naar de volgende play-offronde gaan.

Er blijven zo dus 8 teams over die op basis van loting tegen elkaar spelen (uit en thuis) om een plek op de teamfinaledag op 10 juni.



Funpoule
De nummer 4,5, en 6 van alle poules gaan door naar de Funpoule, hierin spelen dus 8 teams: poule C heeft immers maar 5 teams. Deze 8 teams spelen in 18 speelrondes 2 of 3 keer tegen elkaar.
Na deze 18 wedstrijden ontstaat er een eindstand in de Funpoule, op basis van deze eindstand worden de play-offs gespeeld om een plek op de Funpoulefinaledag op zondag 10 juni 2018.

Play-offs:
No. 1  -  No. 8
No. 2  -  No. 7
No. 3  -  No. 6
No. 4  -  No. 5
Er worden een thuis- en uitwedstrijd gespeeld, voor de eerste play-offwedstrijd wordt bekend gemaakt wie er als eerste thuis speelt. Dit hangt af van het aantal beschikbare dartbanen per kroeg

Dinsdagcompetitie
Op dinsdag wordt er zoals bekend een hele competitie gespeeld. In 22 weken speelt ieder team 2 keer tegen elkaar. Na die 22 weken spelen de nummers 1 t/m 6 nog een keer tegen elkaar. De punten die na 22 wedstrijden zijn behaald blijven gewoon staan. De punten van deze laatste 5 wedstrijden worden hierbij opgeteld. Ook de nummers 7 t/m 12 spelen nog een keer tegen elkaar. Ook deze punten worden opgeteld bij het resultaat van de 1e 22 wedstrijden.

Na deze 27 wedstrijden ontstaat er een eindstand, de nummers 1, 2 en 3 van de dinsdag spelen daarna Play-Offs tegen de nummers 1 t/m 5 van de maandag om een plek op de Teamfinaledag (op 10 juni 2018).
Ook de nummers 4 t/m 12 krijgen nog een kans om zich via Play-Offs te plaatsen voor de Best-of-the-rest-finaledag op 10 juni 2018, uitleg hierover volgt later.